Ekkerøy Feriehus

Skal du til vår nordligste landsdel for å se på fugler eller nyte andre aktiviteter året rundt, trenger du antagelig et sted å bo. Å bo kan du gjøre i Ekkerøy Feriehus! Da bor du både sjarmerende og nært havet i fiskeværet Ekkerøy, som har beholdt all sin gamle sjarm og prakt. Her er det rom for å bare være, sjekke ut det fantastiske fuglelivet eller gå tur i det vakre landskapet.

Stedet har naturen som nærmeste nabo, og bølgeskvulp er en naturlig del av lydbildet. Ønsker du å se nordlys, er Ekkerøy også det naturlige stedet for slike opplevelser.

Eksistert siden 2001

Ekkerøy Feriehus ble opprettet i 2001 og det er Ingjerd Tjelle som står for driften. Siden 1984 har den driftige damen jobben som både journalist og historieforteller, men nå er det altså driften av Ekkerøy som gjelder. Ingjerd er en driftig dame, som har skrevet hele seks bøker, og fått ikke mindre enn tre barn. Mannen hennes, Trond Magne Henriksen, bidrar også i driften av Ekkerøy Feriehus.

Ekkerøy Feriehus ligger altså i Varanger og firmaet leier ut leiligheter i en rekke verneverdige og historiske bygninger. I tillegg har de bygget egne leiligheter for alle som vil se på fugler. Disse leilighetene har fått det klingende navnet «Bird View Apartments» og stod ferdig til bruk i 2016. Disse leilighetene ligger spesielt nært øyas fuglefjell og andre områder der det finnes mye fugl.

Selvhushold og utstyrt kjøkken

Alle leilighetene, huset og hyttene som finnes på Ekkerøy har godt utstyrte kjøkken, slik at gjestene selv kan sørge for mat og drikke til alle måltider. Her er det også stue, bad og koselige soverom. Enkelte av enhetene har også en sauna som fyres opp med ved. Alle boligene gir deg en fantastisk utsikt over hele Varangerfjorden. I tillegg får du fri utsikt til det fantastiske fuglelivet, som inkluderer spove- og snipefugler, rødstilk, tjeld, brushane, bekkasin-fugler, vipe eller sandløper. I tillegg kan du få øye på reinsdyr.

Beliggenheten så tett på naturen gir deg som gjest muligheten til å gå turer i landskapet eller nyte naturen gjennom de store vinduene.

Det ene alternativet er to vertikaldelte leiligheter som totalt kan by på sengeplasser til åtte. Denne boligen fungerte som bedehus en gang i tiden. Begge enhetene har et komplett kjøkken samt bad med dusj. Deler av den gamle stilen er beholdt. Det går vei helt frem til huset, og parkeringen er rett ved siden av.

Så finnes det et eget hus, Emeliehuset. Det ligger på Neset og har et fullt utstyrt kjøkken med alt dere måtte trenge for å lage alle måltider hjemme. Her er det også bad med dusj. Boligen er verneverdig og den gamle stilen er behold. Det er bilvei helt frem og parkeringsmuligheter ved siden av boligen.

Sertifisert økoturisme

I 2009 ble Ekkerøy Feriehus sertifisert som den 13. økoturisme-bedriften i landet. Den var også den aller første i Finnmark. Det betyr at ett hundre krav er innfridd i prosessen mot å bli sertifisert. Bedriften baserer sin virksomhet på naturen og kulturen som finnes i Varanger, og vertskapet sitter inne med store kunnskaper om aktivt vern av natur og kultur. Dette er et kvalitetsstempel det ligger mye prestisje i og det er definitivt et skritt på veien for å kunne fri til det miljøbevisste, europeiske markedet.