Vinteraktiviteter i Nord-Varanger

I Norge er det spesielt en aktivitet som er stor om vinteren, og det er skigåing. I Varanger området er det mange flotte skiløyper for deg som elsker skigåing om vinteren. I Nord-Varanger er løypenettet stort, og det prepareres ofte så du kan trygt legge ut på tur når du føler for det.

Noen av de mest kjente skimålene i området er Solvarden, som ligger i Vestre Jakobselv, skihytta og 345, som skal uttales trefemogførr og ikke treførtifem. Strekningen mellom Tana og Vadsø er også en yndet rute for alle som liker å gå langt på ski. Det viktigste er å huske på å ha med seg litt mat og drikke, og være kledd for anledningen. Været kan fort snu her oppe i nord.

Varanger fuglepark og snøhotellet

I Varanger finnes det en egen fuglepark. Den ligger i Vestre Jakobselv og tilbyr også fugetitting om vinteren. Da går det også scooterspor. Her kan du observere lappmeis, polarsisik, kjøttmeis, granmeis, gråspurv, pilfink og så videre. Du kan også få øye på både tretåspett og dvergspett.

Hva med å gjøre vinteropplevelsen helt unik og bo på snøhotell? Dette bygges opp hvert år slik at det kan åpne i desember og så holder det åpent helt til det har smeltet en gang i april. Selv om innetemperaturen ligger konstant på fire minusgrader vil de varme reinsdyrskinnene holde deg varm under hele oppholdet. Frister det med et opphold på et snøhotell, finner du det i Kirkenes.

Snøscooter, havfiske og andre aktiviteter

I Varanger kan du dra på scootersafari i den vakre vinternaturen eller kjøre i hundeslede og nyte det vakre nordlyset. Deretter kan du avslutte med et bad utendørs i en deilig og varm badestamp. Liker du å fiske og være i bevegelse? Da kan du dra på trugetur til et fiskevann inne på vidda og delta på isfiske.

Det går også an å besøke Hamningberg. Dette er et nedlagt fiskevær, som er spesielt kjent for å være et av de få stedene som tyskerne ikke brant da de forlot landsdelen mot slutten av andre verdenskrig. Liker du krigshistorie kan du besøke Andersgrotta. Det var her beboerne i Kirkenes gjemte seg alle de tre hundre gangene byen deres ble bombet under krigen. Andersgrotta er nå et flott museum for alle som er interessert i krigshistorie. Sjekk også ut monumentet som er reist for alle de 91 menneskene som ble brent på bålet under tiden for heksejakten. Dette monumentet befinner seg på Steilneset i Vardø.

Uansett hva du liker så er Varanger området som kan gi deg det aller meste. Her er det store naturopplevelser, sommer som vinter. Du kan se dyr både i luft, i vann og på land. Du kan være aktiv på ski og truger eller oppleve en magisk snøscootertur eller, kanskje enda bedre, en tur med hundeslede. Her er det også muligheter for mange kulinariske opplevelser med kortreist mat fra et spennende område. Det største problemet du får når du kommer hit er antagelig å velge mellom alt det spennende landsdelen har å by på. I tillegg må du huske varme og gode ullklær, slik at du kan nyte vinteropplevelsene fullt ut uten å fryse.